MÚSICA I NATURA Vicent Ramón Pla

DSC_3262

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Llenguatge universal

Música i natura. Llenguatge universal intenta ser una obra que convide al caminant a parar-se a escoltar. Què és allò que diferència el soroll de la música? Hi ha música a la natura? En quin llenguatge està escrita la natura? L’experiència de caminar per les sendes de Carrícola pot ser més rica si, a banda de gaudir-la amb els ulls ho fem amb l’oïda.

El pentagrama sobre el que descansen la clau de sol i les notes volen suggerir que el so de la remor de l’aigua, el córrer del vent o el cantar dels ocells poden composar magnífiques simfonies per a un públic atent. La capacitat universal de la música per a emocionar a qui l’escolta no és menor que la dels acords i dissonàncies que podem escoltar mentre observem unes pedres.

Aquesta idea s’inspira pel meu passat de músic i corredor de muntanya, però podria remuntar-se als temps de joventut, quasi bé la infància. Com molts de vosaltres, em recorde de menut recorrent el secà acompanyat del ritme dels picapedrers durant hores i hores. Com ells, he aplicat aquesta tècnica per a la realització de l’obra. La maceta i l’escarpa han posat el ritme a la melodia natural del secà que he intentat plasmar a l’obra.

A Carrícola teniu reservat un xicotet espai per a respirar un instant i escoltar què és allò que la natura ens pot dir.

Vicent Ramón Pla