ELS CAMINS DE L’AIGUA 15

 

LLAVORS DE CONSCIÈNCIA

MARÍA SOLER

“LLAVORS DE CONSCIÈNCIA “  és el principi de la flor de la vida, que és un patró que es repeteix en el nostre món.
És un Mandala que forma part de la geometria Sagrada, està format per sis cercles que representen totalitat i el número sis unió dels contraris, cel i terra, femení i masculí. Ens recorda que tota forma de vida comença així.
“L’ésser humà pot experimentar que no s’ha de perdre en el camí de l’existència, sinó trobar la seguretat en el centre”.

AZEL PÉREZ

AZEL PÉREZ

MOISÈS GIL

MOISÈS GIL

”  EL MEU PAIS  “   es tracta d’una excavació de la silueta del contorn físic del Pais Valencià, sense utilitzar materials artificiosos o industrials, tan sols els del terreny, i del l’entorn.  Al plànol enfonsat es deixaria un llit de cendra treta de les cremes de remulla, rames, branques i fullaraca dels mateixos bancals. Una serie de bustos de petit format o figures prenent com a referent a Antony Gormley i disposarles damunt la sendra, fetes en fang roig, sense coure per tal de que la pluja faça el seu efecte i desfaça les figures o bustos, i que aquest efecte cree unes taques rojes al fons conforme es desfà tota la peça

DAVID CARBONERAS

DAVID CARBONERAS

”  NIUS  ”   La proposta consta d’un conjunt de nius penjats als arbres, amb la idea que els pardals els habiten.                                                  El material dels nius serà únicament  l’espart. tindran formes geomètriques tancades i estaran penjats d’un fil, fet també d’espart. Es proposa una visió crítica de la problemàtica de l’habitatge i la seua relació amb els espais naturals. Proposar una mena d’urbanització per a pardals, no amaga certa ironia respecte al tema. També és una manera d’aportar una visió positiva sobre esta problemàtica: una proposta d’habitatge on els materials estan en concordança amb l’entorn i que no són agressius ni visualment ni constructiva. Tot i que sabem que és difícil que els nius siguen habitats pels pardals, contem que el conjunt de la instal·lació, també tindrà uns valors estètics.

XELES TORTOSA, MARÍA FAUS, LAURA LLORENS, ALMUDENA CANET

XELES TORTOSA, MARÍA FAUS, LAURA LLORENS, ALMUDENA CANET

 ”  NIU-OU  ”   utilitzant  materials naturals volem crear un ambient que s’integre en la natura, respectant-la. Tot i que la funció dels materials que anem a utilitzar es contruir les diferents formes, també proporciona la sensació acollidora i familiar d’aquells objectes que hem tingut a casa tothom, com les cistelles de mimbre o les cadires de boga. Per una altra banda volem simular les formes de niu, ou i, en general, formes cóncaves que ens asseguren un refugi imaginari en la natura. Hem  creat un niu amb dimensions grans per a que el visitant puga interactuar amb l’obra. Es pot sentir per moments com un animal que ha trobat el seu niu en el bosc. Tot el voltant d’aquest niu de grans proporcions està ambientat amb diverses formes més menudes que ens transporten a eixe món paral·lel de somnis dins del paradís natural.

CHIARA SGARAMELLA, PILAR GRACÍA-HUIDOBRO

CHIARA SGARAMELLA, PILAR GRACÍA-HUIDOBRO

”  MEMORIAS / CONTEXTOS  “   el proyecto propone una dinámica colaborativa de creación, donde la práctica artesanal del tejido con mimbre ofrece la posibilidad de atesorar y poner en común la memoria de Carrícola. La instalación y realización de una serie de esculturas de forma semiesférica, de diversos tamaños, con las que se va a intervenir un espacio natural. La construcción de los volúmenes escultóricos se llevará a cabo utilizando materiales biodegradables y en colaboración con los habitantes de Carrícola que quieran participar en el proceso, integrando sus vivencias vinculadas al contexto natural en las piezas. En efecto, se incorporarán al trenzado de mimbre tiras de lona en las que los vecinos podrán transferir palabras o imágenes que evoquen recuerdos o estados emocionales relacionados con la naturaleza.

SALVADOR PONS, ROSA ESTRUCH, ALICIA PLA, VICENTA ALONSO, JOAN SANCARLOS

SALVADOR PONS, ROSA ESTRUCH, ALICIA PLA, VICENTA ALONSO, JOAN SANCARLOS

”  POLP DE RIU  “    L’acció consisteix en incorporar 8 braços o tentacles. El material emprat es “l’espart” el qual, treballat en distintes tires de llata, s’incorporen mitjançant una garrafa de vidre . Les tires d’espart trençat, anirien de més a menys amples, incorporant-se, així mateix, unes ventoses -quadrades, circulars, de forma irregular- al seu  llarg.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s